SV Procura
Dé studievereniging van Logistics Management!

Lees hier de laatste nieuwtjes

21-04-2021

Het eerste gastcollege van SV Procura was een succes!

Uiteindelijk hebben 33 (!) enthousiaste studenten (en enkele docenten) het gastcollege bijgewoond. Hierin heeft Daniel Spetter, operationeel directeur van Euser Transport, onder andere gesproken over het nut en de noodzaak van automatiseren in de logistiek. Euser transporteert goederen vooral voor retail, horeca en pharma. Met grote klanten, zoals Albert Heijn en Jumbo, wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘’Control Tower’’. Dit is een centraal punt binnen de supply chain die real time data verzameld over de logistieke stromen om vervolgens integrale beslissingen te nemen. Verder ging Daniel in op enkele hedendaagse vraagstukken in de transportwereld. Denk hierbij aan de bevoorrading in steden (last mile issue) en de opkomst van e-trucks.

De ervaring van Gert
Het struikelblok dat ik het meest interessant vind, zijn de zero emissie zones die in verschillende steden worden geïntroduceerd. Euser wil dit oplossen door gebruik te maken van elektrische vrachtwagens. Maar dit is niet eenvoudig. Doordat de e-trucks enorm veel elektrisch vermogen nodig hebben, is de huidige infrastructuur bij lange na niet voldoende. Daarom lijkt mij dit een enorm lastig onderwerp om op te lossen voor transportbedrijven, maar daardoor ook een interessante uitdaging. Verder heeft Daniël het gehad over de arbeidsmarkt voor de logistieke hbo’er. Erg toepasselijk en interessant om te horen wat het bedrijfsleven van mij en mijn medestudenten verwacht. Al met al vond ik het een geslaagd gastcollege.

Organiseer jij de volgende keer een leuk gastcollege?
Lijkt het jou leuk om zo’n gastcollege te organiseren? Meld je dan aan bij de logistieke commissie door een mailtje te sturen naar sv.procura@gmail.com! We zoeken namelijk nog enkele enthousiaste leden hiervoor.